< Terug naar het beginscherm

TOP 10 IDEEËN

1

Op 18 januari organiseert het zesde jaar van Kindsheid Jesu weer een spetterende X-mos. Binnen het thema "La resistance de KJ", neemt de nieuwe directeur de school over met een dictatoriaal regime. Als zesdejaars mogen we zoiets natuurlijk niet laten gebeuren!

De dag begint met een spectaculaire stunt waarin de directeur zijn plannen openbaart. Met auto’s in thema (denk aan tanks, cavallerie, maar ook een gepaste wagen voor onze dictator), groepsdansen en livemuziek gaat het zesde hiertegen in. De stunt eindigt wanneer we met enorme banners en een groot logo van het verzet, omringd door gekleurde rook, het verzet tegen de dictatuur van de directie uitroepen.

De dag zet zich verder tijdens een prachtige show waarbij het verzet op een humoristische manier naar de overwinning klimt. De geweldige dans- acteer en muzikale talenten van onze zesdejaarsleerlingen worden hier extra in de verf gezet.

We sluiten de dag af met, hoe kan het ook anders, een knaller van een fuif. De Muziekodroom wordt speciaal voor de gelegenheid helemaal op z’n kop gezet. Hiervoor zorgen de geweldige DJ’s, onze awesome leerlingen, en niet te vergeten ons decoratieteam.

Zij zullen de hele dag extra doen stralen. Met hun creatieve vingers geven ze het hele schoolgebouw een extra dimensie. De gelijkvloers zal in een heus slagveld worden omgetoverd, de eerste verdieping wordt een bunker, en ook een kerkhof zal niet ontbreken.

Met het geld van de UHasselt kunnen we deze dag financieren: ons licht en geluid; onze speciale effecten tijdens de stunt; supergoede muziek en andere extraatjes voor tijdens onze fuif, en last but certainly not least, de materialen waarmee ons decoratieteam alle remmen los kan gooien.

Help jij ons deze oorlog te winnen? Stem dan nu op de X-Mos van Humaniora Kindsheid Jesu!

Sophie Brouckaert, Humaniora Kindsheid Jesu, 3500 Hasselt

3865 votes
2

Hallo allemaal!
Wij zijn de 6des van GO! Atheneum Keerbergen en wij zouden onze 100 dagen graag zo willen vieren dat het onvergetelijk wordt!
Hieronder zien jullie wat we allemaal graag zouden willen doen.
Ten eerste vieren wij niet één dag, maar maken we er een feest van dat wel twee dagen duurt!
Op maandag 25 februari gaan we van start met het thema multicultureel. Elke klas verkleedt zich in het thema van één bepaald land. Dit kan de bevolking zijn, het eten of nog iets anders dat specifiek is aan dat land.
’s Avonds zullen we een neonfuif houden, die we organiseren op onze school. We hebben immers een heuse feestzaal ter beschikking. Als aankleding voor de zaal denken we aan black lights, neonverf, neongadgets, een photo booth, zitzakken, fluo ballonnen en -slingers, een rookmachine, een confettikanon ... Daarnaast zouden we verschillende DJ’s willen laten draaien, een fotograaf ons ultieme feest laten vastleggen en uit de bol gaan met een beerpongtafel.
Op dinsdag 26 februari vieren we dan écht onze laatste 100 dagen. Het thema voor die dag is Kamping Kitsch. Hoe ziet onze dag eruit?
We wachten de leerlingen van de andere jaren op aan de ingang van de school. Ze zullen door een verwelkomingsboog moeten gaan waarbij we hen trakteren op kleurpoeder, haarsprays, slijm ... Nadat we iedereen hebben verwelkomd, houden we een flashmob voor de hele school.
Hierna gaan we met alle 6des lekker ontbijten: we denken hierbij aan een uitgebreid ontbijt met pistolets, spek en eieren, koffiekoeken … Als onze buikjes gevuld zijn, zullen we van start gaan met een grote quiz waarin groepjes het tegen elkaar opnemen in een vragenronde met vragen over de voorbije 6 jaar, een karaokeronde, dance battles … waarna ze beoordeeld worden door een professionele jury. De presentatie van deze quiz gebeurt door enkele 6des. Daarnaast houden we ook een prijsuitreiking voor onder andere ‘de grootste alcoholieker’, ‘de grootste strever’, ‘de beste Kamping Kitsch outfit’... De winnaars moeten de rest van de dag met een kroon op hun hoofd rondlopen, waarop zijn of haar behaalde titel staat.
Van al dat quizzen krijgen we honger en daarom wordt er ’s middags een frietkraam voorzien op onze school. Na de middag gaan we van start met teambuildingsactiviteiten van V-formation. We laten verschillende attracties komen en nemen het tegen elkaar op in de ‘Comic Maze’ (een doolhof), ‘The Eliminator’ (springen en duiken op het juiste moment), ‘The Sweeper’ (elkaar uit evenwicht brengen), ‘Urban pillow bash’ (kussengevecht), ‘Levende Kicker’ (zelf plaatsnemen in een kickertafel), met alcoholbrillen, enz.
’s Avonds trekken we naar de stad om onze 100 dagen een laatste maal uitgebreid te vieren, uiteraard mag een pintje daarbij niet ontbreken!
Hopelijk zijn jullie even enthousiast over onze activiteiten! Alvast bedankt voor jullie stem!

Anouck Van Woensel, GO! atheneum Keerbergen, 3140 Keerbergen

3833 votes
3

Welkom in Chinatown, het Virga-Jesse college stelt op 25 januari zijn deuren open voor Chinese migranten die hier de kans krijgen hun cultuur en tradities ongestoord verder te zetten. VJC wordt omgetoverd tot een heuse Chinatown waarin zowel de magnifieke oosterse cultuur als het flitsende en louche nachtleven naar boven zal komen. Bij het binnenkomen van de school zal je ondergedompeld worden in de Chinese cultuur. Door een top décoratieteam bestaande uit een leger van meer dan honderd gedreven leerlingen zal de binnenkant van de school nog nauwelijks te onderscheiden zijn van een echte Chinatown. Buiten zal er een dorp uitgebouwd worden met verschillende tentjes en foodtrucks waarin je onder een hemel van lampionnetjes en roze bloesems kunt proeven van Chinese specialiteiten. Natuurlijk heeft elk paradijs ook een keerzijde, met felle LED-lampen en luide muziek kan er gefeest worden in de underground club van de stad. Als je nog steeds niet genoeg zou hebben van al dat feesten kan je nog altijd terecht in de Muziekodroom waar er de beste dj’s zullen bijdragen aan de beste xmos-fuif.
Met de sponsoring van UHasselt kunnen we het décoratieteam de middelen geven om onze school uit te bouwen tot een echte Chinatown, kunnen we een budget opstellen voor een professionele Photo Booth en videoapparatuur en kunnen we er samen voor zorgen dat dit een onvergetelijke dag en nacht zal worden.
Dus 投票給我們學校 oftewel STEM OP VJC!!!

Simon Gorremans, Virga Jessecollege, 3500 Hasselt

1771 votes
4

Op 24 januari 2019 organiseren de zesdejaars van de Katholieke Centrumscholen Sint-Truiden een magische X-mos! Alles bij X-mos zal draaien rond het thema “Disney”. Op deze dag zullen alle jongens en meisjes van het zesde jaar zich verkleden als een echte Disneyheld! De dag zal beginnen met een spetterende opkomst van alle Disneyfiguren en een spectaculaire show zal volgen. Tijdens de show zal ons zelf-gemaakte Disney Channel vertoond worden aan de leerlingen van het 5e jaar en aan alle leerkrachten. Namiddag zouden we graag als echte Disneyhelden getraind worden als een special agent om zo met alle slechteriken komaf te maken! Dit kan aan de hand van Koézio, het eerste district is een mysterieus doolhof waar je symbolen met bijhorende letters moet terugvinden, in het tweede district moet je samen allerlei obstakels doorlopen, in het derde district, een escape room, word je intelligentie getest en in het vierde district leg je een parcours af op 12 meter hoogte! Om onze training te financieren zou het een enorme hulp zijn om het geld van de wedstrijd binnen te halen! Help jij ons naar de overwinning toe? Stem dan zeker op de X-mos van KCST!

Jasmien Baus, KCST 3, 3800 Sint-truiden

1273 votes
5

“Party like the Romans” is de boodschap van het Atheneum in Hasselt. Op 1 maart, na een heerlijk ontbijt, een hilarische show en een gezellig middagmaal, is het tijd om het feest te laten losbarsten. De dag zal verlopen in het kader van ons hemelse thema ‘Immortals’, verwijzend naar de mythologie uit de oudheid. Net als de losbandige Grieken en Romeinen zullen de laatstejaars van het Atheneum met een lekker drankje van de mocktailbar hun innerlijke gokker vrijlaten. Natuurlijk komen de eeuwenoude Romeinse spelen als dobbelen, gladiatorenspelen en paardenracen aan bod. (Gladiatorenspelen: levensgrote opblaasbare bumperballen/bubblepakken als wapen, Paardenracen: net als het kaartspel ‘paardenrace’ maar dan met mensen die vooruit gaan om de naderende finish aan te duiden.) Daarnaast blijft het Atheneum hedendaags met spelletjes als poker, hoger/lager, roulette, standaard kaartspellen (troeven, presidenten, …) en darts. Uiteraard mogen we zo een legendarische namiddag niet vergeten, daarom hebben we een photobooth om alles te vereeuwigen. Tot slot zetten we het plezier verder in de Forty Five en is iedereen welkom voor onze goddelijke fuif!

Jackie Vanheusden, GO! atheneum 1 Hasselt, 3500 Hasselt

1235 votes
6

Vrijdag 18 januari 2019 wordt er in het Lyceum van Genk het leukste feest van het jaar gevierd.
Onze Chrysostomos zal dé GE-WEL-DIG-STE aller tijden worden, als het van onze leuke groep zesdejaars afhangt, maar dit kunnen we niet zonder jullie hulp!

’s Ochtends zullen wij bewijzen dat de jeugd van tegenwoordig wel nog conditie heeft door een sportieve en enthousiaste wandeling van Genk centrum tot aan het schooldomein. Dit natuurlijk met de nodige ambiance!!! Deze vroege wandeling is nog specialer omdat we de nacht ervoor weinig slaap zullen vatten als gevolg van een geweldige en veilige fuif in de Versuz! Zo laten we zien dat we zelfs met een kleine hoeveelheid nachtrust fit zijn en onze conditie nog steeds op punt staat!

Dit alles natuurlijk ook met een gepaste outfit! Onze bekende geruite rokken prachtig versierd met van alles en nog wat, alles wat je je kan inbeelden: hartjes, belletjes, strikjes, glitters en nog veel meer.
Voor de jongens zal dit ook niet ontbreken! Zij kunnen kiezen of ook zij deze dag doorbrengen in het gekende uniform of verkleed gaan als iets dat verschilt van aap tot giraf tot de powerrangers en Winnie the Pooh.

Nu, het wordt nogal snel gezegd dat de jeugd te lui is, maar hoe is het eigenlijk met de conditie van de leerkrachten gesteld?

Dit stellen wij op de proef door leerkrachten en leerlingen het tegen elkaar te laten opnemen in onder andere een estafette en een race op een springkastelenparcours. Ook hier zal een goede sfeer niet ontbreken, dat dankzij het geweldige muzikale duo: dj MaMa.

Wij staan alleszins te popelen om onze sportieve kant te tonen en de leerkrachten te laten zien wat we in onze mars hebben. Met jullie hulp zouden we een geweldig sprinkastelenparcour kunnen neerzetten met bijpassende jungleplanten die verspreid zullen worden over de hele school, stel je voor de speelplaats van het lyceum omgetoverd tot een jungle met moeras en allerlei wilde dieren!

Lyceum Organisatiecomité x-mos!

Koen Mellemans, Onze-Lieve-Vrouwlyceum, 3600 Genk

1150 votes
7

Hallo

De laatstejaars van GO!GEEL kozen het thema OLD SCHOOL. Om er een onvergetelijke dag van te maken voor de hele school wensen wij een dj-set (à la discobar Galaxie), jukebox vol oude gouden hits, een reusachtig ballenbad en een swingende ochtend-fitnes met yoga matten à la Jane Fonda.

Aankleding: discoballen, rookmachine, blacklight, een wand van videocassetten en platenspelers, walkmans…

Fotobooth in nostalgische sfeer: antieke schoolbank, sanseveria’s/vrouwentongen, oude boekentas, schoolbord, krijtjes, ezelsoren…

Outfits: van de jaren 1940 -2000. Enkele proevertjes: op rolschaatsen door de school manoeuvreren, witte kousen in slippers, Freddie Mercury snorren, zweetbanden, walkmans, beenwarmers, veel make-up…

Activiteiten: Wij zouden graag kiezen voor karting, paintballen, bowlen en welness.

Foodtruck: milkshakes, suikerspinnen, oliebollen, popcorn, wafels…

Alvast bedankt voor jullie stem!

Lara Op de Beke, GO! atheneum Geel, 2440 Geel

869 votes
8

Met ons allen zullen we klaarstaan op deze belangrijke dag in ‘The House of Paper’. Waarom is deze memorabele dag zo belangrijk? Na al die jaren strijden zouden we eindelijk vrij moeten zijn, vrij van al de regels en verwachtingen, maar er is één groot probleem. Een geheimzinnige man, the Mell man heeft op een ingenieuze manier alle papier, printers, kopieertoestellen buiten werking gesteld. Om af te studeren hebben we nl. 1 ding nodig. Een blaadje papier aka diploma. Hoewel dit certificaat niet het meest tastbare bewijs van onze kennis is, hebben we het toch nodig om uit deze duistere gangen te geraken en ons toekomst tegemoet te gaan. We zijn één en we strijden samen. Wij als laatstejaars gaan samen dit spannend avontuur aan voor onze vrijheid. Iedereen krijgt een rode overall en een Salvador Dali masker. Anonimiteit is veiligheid. We zijn het beu om onderdrukt te worden. Let the games begin.

Op 18 januari 2019 ergens in de grootste verlaten kelder van bovenbouw Sint-Michiel staan we met al de laatstejaars, over alle klassen en richtingen heen klaar voor het ontbijt. Na de nodige energie te krijgen, starten we met onze belangrijke teambuildingsactiviteiten. Hierbij worden onze troepen klaargestoomd om deze laatste 100 dagen de strijd aan te gaan. In de namiddag veroveren we langzaam de volledige school. Als één onverschrokken team gaan we van klas tot klas om het lugubere plan van de geheimzinnige Mell man te stoppen. We geven niet op totdat de school ons terrein wordt en we ons zelf op de laatste dag de welverdiende vrijheid kunnen schenken. De show waarin we al onze wraakzuchtige ideeën tonen aan de andere leerlingen begint in de namiddag. We laten aan iedereen weten wat voor duistere geheimen deze school heeft op een indrukwekkend manier zodat de waarheid nooit vergeten zal worden. Na de show begint de receptie met de mensen die ons nog bijstonden in het papieren tijdperk. Want ook hun inspanning mag absoluut niet vergeten worden. Daarna beginnen we aan onze avondactiviteiten met talloze challenges. Met lasergames en paintball oefenen we onze schietkunsten en proberen we van ons laatstejaars een onvergetelijk team te maken. Onze talenten drukken we in deze activiteiten uit. Elk van ons heeft een speciale waarde die hij of zij kan bewijzen tijdens deze buitengewone avond. Tijdens deze activeiten zullen we elkaar ondersteunen en laten denken aan wat we de laatste zes jaar hebben moeten overwinnen. Met trots zullen we deze dag afsluiten met een fuif en een uigestrekte dansvloer waar ieder van ons zijn dansmoves kan laten zien. Onze eetzaal wordt voor deze gelegenheid omgetoverd tot een spetterende fuiflocatie. Alle leerlingen zijn welkom en zo worden onze laatste 100 dagen strijden ingeleid. Welkom in La Casa de Papel.

Met de sponsering van UHasselt kunnen we dit allemaal realiseren.

Stem op BOVENBOUW SINT-MICHIEL en steun ons zodat we er een geweldig dag van kunnen maken en dat die verschrikkelijke Mell man zijn zin niet krijgt!!

Merve Demir, Bovenbouw Sint-Michiel, 3970 Leopoldsburg

713 votes
9

Vorig jaar gebeurde er een fusie tussen het KA (ASO) en het KTA (BSO - TSO). Dat zouden we graag willen verwerken in onze chrysostomos. Het thema is dan ook onze fusie. We beginnen de dag met een heerlijk ontbijt voor alle leerkrachten en leerlingen van het zesde jaar. Vervolgens komen de leerlingen van de andere jaren naar school verkleed als het stereotype van een andere studierichting (nerdy of marginaal). Daarna beginnen de leskapingen. Tijdens de kapingen storen de zesdejaars de lessen en imiteren ze op een grappige manier de leerkrachten en leerlingen. Namiddag volgt er een spetterende X-mos show: Fire Baptism. Een strijd tussen de leerkrachten en leerlingen van ASO, BSO en TSO. Het zal hun bloed, zweet en tranen kosten om het gevecht te winnen. Op het einde komen we echter tot de conclusie dat iedereen even goed is en worden de leerlingen en leerkrachten gedoopt tot de nieuwe school: het Atheneum. Een echte Fire Baptism...
Wanneer de avond valt, houden we een groot, gezellige kampvuur waar iedereen iets lekker kan eten en drinken. Een plaats waar leerlingen herinneringen voor het leven kunnen maken.
Uiteraard hoort er bij een memorabele chrysostomos een memorabele fuif: Fuego. Een vurig feestje waarvoor het fuifcomité veel in petto heeft: verschillende dj's, drank, ... Dat betekent gegarandeerd veel plezier!
Het belooft warm te worden in het Atheneum ;)

Nienke Paredis, GO! Atheneum Sint-Truiden Campus Speelhof, 3800 Sint-truiden

609 votes
10

Het chrysostomosteam van Sint-Ludgardis Merksem wil een onvergetelijke dag organiseren voor zijn leerlingen.
We kozen als thema 'film en serie', zodat iedereen er zijn eigen draai aan kan geven.
Aangezien we slechts één dag hebben om onze 100 dagen te vieren, willen we dit zo memorabel mogelijk maken.
Van de activiteit in de voormiddag willen een klein feestje maken met muziek en eventueel versnaperingen.
Voor de namiddag zouden we een plezante activiteit willen plannen.
We dachten aan paintballen, lasershooten of misschien zelfs een partyboot huren.
Grootse plannen, die we met jullie hulp waar zouden kunnen maken!

Groetjes,
Het chrysostomos van Sint-Ludgardis Merksem

Nica De Leeuw, Sint-Ludgardisschool, 2170 Merksem

555 votes